Leírás: C:\Users\Győri Tibor\Dropbox\193.6.175.39\MVT\logo.jpg

 

 

 

Vallástudomány
Magyarországon

Programok

Konferenciák

IAHR

EASR

Kiadványok

 

 

 

 

 

Üdvözöljük a Magyar Vallástudományi Társaság honlapján!

 

MEGHÍVÓ

A Kovács Ábrahám és Hoppál Mihály által szerkesztett Vallástudományi Könyvtár sorozat kimondott célja, hogy a tudományág sokszínűségét minőségi publikációkkal népszerűsítse mind a szakemberek mind pedig a szélesebb érdeklődő közönség számára.

A Magyar Vallástudományi Társaság tisztelettel hívja Önt és kedves ismerőseit a könyvsorozat legújabb kötetének bemutatójára.

                      "Buddhizmus" szerk. Szilágyi Zsolt és Hidas Gergely

                 (Budapest: L'Harmattan Kiadó, 2013)

2014. február 27-én, csütörtökön mutatják be a „Buddhizmus” című kötetet, amely a L’Harmattan Kiadó „Vallástudományi könyvtár” sorozatában jelent meg.

A könyvet Szilágyi Zsolt, Magyar Vallástudományi Társaság elnökségi tagja, a Belső-ázsiai Tanszék tudományos munkatársa és Hidas Gergely, az Indoeurópai Nyelvtudományi Tanszék megbízott előadója szerkesztette. A kötetet Vásáry István, a Török Filológiai Tanszék egyetemi tanára, az MTA levelező tagja méltatja.

     Ez a könyv az első olyan átfogó tanulmánygyűjtemény, amelyben hazai orientalisták, kutatók és egyetemi oktatók tárgyalják a buddhizmus sajátosságait, irodalmát és történetét. A gyűjteményben olvasható tizenöt tanulmány a Buddha korától több eset­ben napjainkig végigvezetve mutatja be a választott témákat Indiától egészen Mongólia, Japán és Indonézia vidékéig.

     A kötet szerzői: Wojtilla Gyula, Hidas Gergely, Körtvélyesi Tibor, Szegedi Mónika, Ruzsa Ferenc, Szántó Péter, Pap Melinda, Hamar Imre, Kósa Gábor, Birtalan Ágnes, Szabó Balázs, Porció Tibor, Bethlenfalvy Géza, Szilágyi Zsolt és Sárközi Alice.

     Időpont: 2014. február 27., 16:00

     Helyszín: ELTE BTK Kodály-terem

     (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F)

 

"Aki csak egy vallást ismer, egyet sem ismer"

Introduction to the Science of Religion (1873)

               Max Müller

Vallások - linkek

Afrikai vallások

Buddhizmus

Hinduizmus

Iszlám

Judaizmus

Keresztyénség

Konfucianizmus

Taoizmus

Sámánizmus

Sintoizmus

Ókori vallások

Új vallási mozgalmak

Vallásfilozófia

 

Honlapunk látogatottsági statisztikája:

Copyright (c) Magyar Vallástudományi Társaság - 2007