Jump to Navigation

Feed aggregator

Állásbörze Ajka 2018. Állásbörze rendezvények a Man at Work szervezésében

Debreceni programok - May 25 2018 - 15:27
2018. május 29.

2018. május 29-én (kedd), 14:00 órakor az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidõ Központ 5. termében. Hosszú távú munkalehetõségek, tiszta modern munkakörnyezet, versenyképes jövedelem, juttatási csomagok, bónuszrendszer, cafeteria, ingyenes buszjáratok, ajánlói bónuszrendszer. A Man at Work Kft. 1998 óta a személyzeti szolgáltatások területének egyik legnagyobb magyar tulajdonú résztvevõje.

Veszprém megye » Ajka
Categories: Kultúra, Debrecen

Állásbörze Várpalota 2018. Állásbörze rendezvények a Man at Work szervezésében

Debreceni programok - May 25 2018 - 14:10
2018. május 29.

2018. május 29-én (kedd), 09:00 órakor a várpalotai Jó Szerencsét Mûvelõdési Központban. Hosszú távú munkalehetõségek, tiszta modern munkakörnyezet, versenyképes jövedelem, juttatási csomagok, bónuszrendszer, cafetéria, ingyenes buszjáratok, ajánlói bónuszrendszer. A Man at Work Kft. 1998 óta a személyzeti szolgáltatások területének egyik legnagyobb magyar tulajdonú résztvevõje.

Veszprém megye » Várpalota
Categories: Kultúra, Debrecen

Közoktatási nap

DRHE - May 25 2018 - 13:46

A közoktatás és a felsőoktatás kapcsolatáról beszélgettek a hittudományi egyetem vezetői és a Tiszántúl református iskoláinak igazgatói.

A közoktatási tájékoztató napon több mint húsz református tiszántúli iskola vezetője vett részt. A házigazda hittudományi egyetem rektora, Kustár Zoltán szerint fontos, hogy felismerjük az egymásra utaltságunkat az oktatás kérdéseiben, segítsük és erősítsük egymás munkáját. A közös beszélgetés alkalmával a közoktatás és a felsőoktatás gyakorlati kérdéseire keresték a válaszokat a szakemberek. A szakmai napon a résztvevők tájékozódhattak az egyetem képzéseiről, az iskolaigazgatók pedig elmondhatták a felsőoktatásra vonatkozó igényeiket. A hittudományi egyetem első számú együttműködő partnerei a közoktatási intézmények és a református egyházközségek.

Categories: Kultúra, Debrecen

"A tudomány és a hit nem ellentétei egymásnak"

DRHE - May 24 2018 - 17:37

Több mint százötven végzős szenior akadémista vette át bizonyítványát csütörtök délután az Oratóriumban. A két éve indult képzésnek ez az első végzős évfolyama. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szenior Akadémiáját összesen csaknem ötszázan látogatják.

Az egyetem vezetése az 50 éven felülieknek indította a képzését, hogy az idősebb korosztályt segítse aktivitásuk, szellemi frissességük megőrzésében.

„Bár nem vagyok kifejezetten vallásos, az irodalom és történelem nagyon érdekelt, ezért is jártam szorgalmasan az előadásokra- vallotta Makranczy Béláné. A 81 éves nyugdíjas azt is hozzátette, hogy nemcsak az ismereteit szélesítette, hanem Istenhez is közelebb került a zsoltárok által. Az akadémista egy presbiter ismerősétől hallott a Szenior Akadémiáról, az ő ajánlása után jelentkezett.

Porczánné Doktor Valéria az interneten olvasott a felhívásról és lett az első évfolyam hallgatója. Elmondása szerint a kezdetektől fogva nagyon jó hangulat uralkodott az előadások és az azt követő beszélgetések alkalmával. Nyugdíjasként nagyon jó kimozdulni, társaságban lenni és előadásra járni- tette hozzá.

Az ünnepségen a végbizonyítványt kapó hallgatók nevében Hagymási Zoltán, arról beszélt, hogy sokat tanultak és ezért nagyon hálásak. „A tudás és ismeret eljutott a fejünkig, szívünkig és reménység szerint ezt a hétköznapok során tovább tudjuk adni a környezetünkben élőknek” – tette hozzá.

Az ünnepi alkalmon az egyetem rektora a résztvevőknek arról beszélt, hogy a négy félév alatt „rácsodálkoztunk a tudomány eredményeire, de minden alkalommal fölsejlett Isten és az Ő munkája. Ezt meglátni már több mint tudomány, ez már bölcsesség”. A rektor szerint az a Szenior Akadémia bizonyíték arra, hogy a tudomány és a hit nem ellentétei egymásnak. „Ahhoz, hogy a tudományt ismerőből ne atombombával játszó felelőtlen kamasz legyen, szükséges az Istentől jövő bölcsesség.” – tette hozzá a rektor.

Bölcskei Gusztáv szerint joggal lehet büszke magára a végzős évfolyam, hiszen a hittudományi egyetem legnépesebb évfolyama. A professzor azt hangsúlyozta, hogy amíg a rácsodálkozás élménye megvan a hallgatóságban, addig jó helyen van az agyunk és a szívünk. Ne váljon egyeduralkodóvá az ész logikája, legyen ott a szívé is – zárta beszédét.

A program jövőre is folytatódik, a következő tanévben újabb előadásokon vehetnek részt a beiratkozó akadémisták.

Categories: Kultúra, Debrecen

Hajókirándulás Gyereknap Balatonfüredrõl 2018

Debreceni programok - May 23 2018 - 19:48
2018. május 27.

Gyereknapi sétahajókkal várjuk a legkisebbeket Balatonfüreden! Május 27-én különleges programokkal várjuk a kicsiket! 1 órás sétahajózással már tavasztól késõ õszig várjuk kedves Utasainkat. A nyári fõidényben összesen 18 kikötõbõl indul sétahajó járatunk, 10 kikötõben a romantikus hangulatú naplementében hajózva, pezsgõvel és üdítõvel fûszerezzük meg az élményt. A sétahajózás során utasaink megcsodálhatják a Balatont és a part menti látnivalókat egyaránt. Igény esetén, csoportok számára a meghirdetett idõpontokon kívül is biztosítjuk sétahajózási szolgáltatásunkat!

Veszprém megye » Balatonfüred
Categories: Kultúra, Debrecen

Siófoki sétahajózás gyereknapon 2018

Debreceni programok - May 23 2018 - 19:28
2018. május 27.

Gyereknapi sétahajókkal várjuk a legkisebbeket Siófokon! Május 27-én különleges programokkal várjuk a kicsiket! 1 órás sétahajózással már tavasztól késõ õszig várjuk kedves Utasainkat. A nyári fõidényben összesen 18 kikötõbõl indul sétahajó járatunk, 10 kikötõben a romantikus hangulatú naplementében hajózva, pezsgõvel és üdítõvel fûszerezzük meg az élményt. A sétahajózás során utasaink megcsodálhatják a Balatont és a part menti látnivalókat egyaránt. Igény esetén, csoportok számára a meghirdetett idõpontokon kívül is biztosítjuk sétahajózási szolgáltatásunkat!

Somogy megye » Siófok
Categories: Kultúra, Debrecen

Tanulmányi út Szabolcsban

DRHE - May 23 2018 - 11:04

Hodászra utaztak tanulmányi útra a harmad éves tanító szakos hallgatók. A romológiai képzés része, hogy nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek az egyetemisták.

Idősek otthona, cigány templom, családok átmeneti otthona, óvoda – többek között ezeken a helyeken jártak a hallgatók Szabóné Kármán Judit és Berek Sándor kíséretében.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem az egyetlen olyan felsőoktatási intézmény, ahol minden nappali tagozaton végzett hallgató részt vesz romológiai képzésben. A hitéleti szakokon tanulók cigánymissziós, pasztorációs képzésben részesülnek, a nem hitéleti szakos hallgatók pedig megismerkednek a jelen oktatási helyzet okaival, a teendőkkel, a működő megoldási gyakorlatokkal, pedagógia módszertannal. Az egyetem vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy hallgatók az átfogó elméleti tudás megszerzése mellett gyakorlati ismereteket, módszertant is elsajátítsanak. Ennek érdekében számos terepgyakorlaton és érzékenyítő programon részt vesznek.

 

A hodászi tanulmányi útról Buzas Katalin tanító szakos hallgató írt beszámolót. Itt olvasható.

Categories: Kultúra, Debrecen

Beiskolázzuk Ruminit

OSZK - May 22 2018 - 11:21
Categories: Kultúra, Debrecen

Kollégiumi jelentkezés

DRHE - May 22 2018 - 08:29

Várják a felsőbb éves hallgatók jelentkezését az Andaházy Kollégiumba. Jelentkezési határidő: 2018. június 8.

Kollégiumi jelentkezés a 2018/2019-es tanévre a DRHE felsőbb éves hallgatói részére!

Kollégium, ahova jelentkezhetsz:  DRHE ANDAHÁZY KOLLÉGIUM 4032 Debrecen, Poroszlay u. 10.

A kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatos adatlapok, információk elérhetők és letölthetők:

kollegium.drhe.hu „Felvételizőknek” link alatt!

Kollégiumi pályázatodat személyesen leadhatod az Andaházy Kollégium portáján, vagy beküldheted postán a Kollégium címére (4032 Debrecen, Poroszlay u. 10.), de a borítékra írd rá: „Kollégiumi jelentkezés”

Beadási határidő: 2018. június 8!

Horsai Ede
DRHE Egyetemi Kollégium igazgatója

Categories: Kultúra, Debrecen

Hetedhét Játékfesztivál 2018. Meseerdõvé változik Székesfehérvár belvárosa

Debreceni programok - May 21 2018 - 23:48
2018. május 26 - 27.

Hatodik születésnapját ünnepli 2018-ban a Hetedhét Játékmúzeum – és vele a Hetedhét Játékfesztivál. Május utolsó hétvégéjén idén is a legkisebbeké lesz a fehérvári Belváros: a megannyi játék, a kézmûves foglalkozások és a már hagyományos hétpróba feladatai mellett igényes színpadi mûsorok, koncertek várják majd a gyereksereget a Városház téren és a Fõ utcán.

Fejér megye » Székesfehérvár
Categories: Kultúra, Debrecen

Dömsödi Duna Party Varázs 2018

Debreceni programok - May 18 2018 - 23:24
2018.06.08 10:00 - 2018.06.10 23:55

Varázslatos családi és gyermek programok a Dömsödi Kis Duna partján. Idén elõször kerül megrendezésre a Dömsödi Duna Party varázs. Nap közben családi programokkal, illetve este sztárvendégekkel várjuk Önöket. Vidámpark, büfé, árusok és még sok minden lesz a helyszínen.

Pest megye » Dömsöd
Categories: Kultúra, Debrecen

Kunmadaras autóversenyek és motorversenyek 2018

Debreceni programok - May 17 2018 - 10:41
2018. június 2.

Kunmadarasi programajánló.

Jász-Nagykun-Szolnok megye » Kunmadaras
Categories: Kultúra, Debrecen

Határnapok

DRHE - May 17 2018 - 09:52

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem május 15-én ülésezett. A szenátus tagjai elfogadták a 2018/2019. tanév határnapjait. 

Tájékoztatásul, szíves felhasználásra innen letölthető.

Categories: Kultúra, Debrecen

Szigligeti nyári sétahajózás a Balatoni Hajózás hajóival 2018

Debreceni programok - May 16 2018 - 20:32
2018. június 2.

1 órás sétahajózással várjuk kedves utasainkat Szigligeten! Át kell élni, amit egy fotó sem ad vissza! A sétahajózás keretében hajóink szinte valamennyi kikötõbõl indulnak, és páratlan élményt nyújtó hajózást követõen térnek vissza a kiinduló hajóállomásra. 1 órás sétahajózással már tavasztól késõ õszig várjuk kedves Utasainkat. A nyári fõidényben összesen 18 kikötõbõl indul sétahajó járatunk, 10 kikötõben a romantikus hangulatú naplementében hajózva, pezsgõvel és üdítõvel fûszerezzük meg az élményt. A sétahajózás során utasaink megcsodálhatják a Balatont és a part menti látnivalókat egyaránt. Igény esetén, csoportok számára a meghirdetett idõpontokon kívül is biztosítjuk sétahajózási szolgáltatásunkat!

Veszprém megye » Szigliget
Categories: Kultúra, Debrecen

Pages

Subscribe to Református Kollégium Nagykönyvtára aggregator


by Dr. Radut.