Ugrás a navigációra

Hírolvasó

Debreceni festőnő képeivel ismerkedhetünk

Debrecen, Képzőművészet - 9 óra 59 perc

Debreceni festőnő képeit mutatják be az Élettudományi Galériában február 25-én, szombaton 15 órától. Froner Tünde Egy öleléssel kezdődött… című kiállítását Murányi Edina spirituális mentor, életvezetési tanácsadó nyitja meg. A life coachként is ismert festőnő fokozottan érdeklődik a művészetterápia iránt is.

Froner Tünde képének részlete (Fotó: fronerpicture.hu)

Froner Tünde 2012 óta foglalkozik a festészettel, munkásságát Debrecenben kezdte, itt nyílt első tárlata is 2015-ben. Később eljutott Székács Zoltán festőművész által tartott kurzusokra is, az ott tanultakat tovább gondolva alakította ki saját stílusát. Magánéleti változások miatt Budapestre költözött később, azóta a fővárosban alkot, de a családja Debrecenhez köti.

Az eseményen közreműködik a Jazz In The Shade zenekar, Hernyák Marcell (zongora), Sipos Gyula (szaxofon). A kiállítás február 25. és március 17. között tekinthető meg, naponta 8 és 20 óra Debrecenben, az Egyetem tér 1. szám alatt. A kiállítás a Debreceni Egyetem Közművelődési Titkárság, Kulturális és Szervezési Iroda szervezésében valósul meg.

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Bookshop – illness

OSZK - 2017, február 21 - 15:28
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Könyvesbolt – betegség

OSZK - 2017, február 21 - 15:26
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Havas Henrik talk show Mezõkövesden, a Balneo Hotel Zsoriban

Debreceni programok - 2017, február 20 - 16:22
2017. március 11. 20:00

Havas tanár úr beszélgetõs estjére várjuk az érdeklõdõket 2017. március 11-én 20 órai kezdettel a mezõkövesdi Balneo Hotel Zsori szállodába. Szakadjon ki a hétköznapok szürkeségébõl és kösse össze a hétvégi wellness-élményeket egy emlékezetes esti programmal! Találkozzon Havas Henrikkel szállodánk Zsóry Rendezvénytermében! A talk-show jellegû beszélgetés keretében Vendégeink is feltehetik kérdéseiket Havas Henriknek. A program minden Vendégünk számára ingyenes!

Borsod-Abaúj-Zemplén megye » Mezõkövesd
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Élõzenés vacsora a mezõkövesdi Balneo Hotel Zsori éttermében

Debreceni programok - 2017, február 20 - 16:01
2017. február 24.

Zenés vacsora Mezõkövesden, hétvégente 18.00-21.00 óra között a Balneo Hotel Zsori éttermében. A zenét és a jó hangulatot a Gonda Music garantálja. Várjuk szeretettel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye » Mezõkövesd
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Curtius Rufus-kódex – előadás az ELTE-n

OSZK - 2017, február 20 - 11:10
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Farsangi Forgatag a Vajdahunyadvárban

Debreceni programok - 2017, február 17 - 12:04
2017. február 25 - 26.

Helló Tavasz! Farsangi Forgatag lesz 2017. február 25-26-án a Vajdahunyadvárban. A Vajdahunyadvár jelmezbe öltözik február utolsó hétvégéjén. Ingyenes családi és gyermekprogramok, farsangi finomságok sétánya, népi iparmûvészek, mesterség bemutatók, népi játszóház, interaktív programok és zenei különlegességek várják a látogatókat. A rendezvény belsõ helyszínén, a Magyar Mezõgazdasági Múzeumban, a kiállítások megelevenednek, és minden a feje tetejére áll. A múzeumba lépve bárkivel könnyen megeshet majd, hogy egy pásztorral, egy füvesasszonnyal vagy esetleg egy vadásszal és kutyájával találkozik össze.

Pest megye » Budapest » XIV. kerület
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Devecseri lomis piac 2017

Debreceni programok - 2017, február 17 - 11:00
2017. február 18 - 19.

A piac Devecser külterületén, a Sümegre vezetõ úton, a város határától 3 km-re található, egy volt laktanya területén. A devecseri lomis piac az ország legnagyobb használtcikk piaca, Devecser „a lomi fõvárosa”, mely az elmúlt években nem csupán a környékrõl, hanem ország távolabbi pontjairól, sõt külföldrõl is vonzza a vásárlókat. A piacon mindenféle használtcikk kapható. A piacon 50-60 Devecser és környéki lomis árul a volt laktanya épületeiben, jó idõ estén pedig a szabadban is. Különösen széles a választék elsõsorban Ausztriából behozott sportszerekbõl (bicikli, síléc, stb.), háztartási gépekbõl, bútorból, híradástechnikai-, konyhai eszközökbõl (tányér, pohár, stb.), de találhatunk akár kazánt, kis szerencsével fejõgépet és még kutyaszánt is.

Veszprém megye » Devecser
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Volántourist utak 2017. Egynapos kirándulások és körutazások küldföldre

Debreceni programok - 2017, február 17 - 09:41
2017. március 11.

Az ÉNYKK Zrt. Utazási Iroda a régió tíz városban mûködtet utazási irodát és ezek bár új névvel, de a régi helyeken és az eddig megszokott magas színvonalú szolgáltatásokkal várják régi és új utasainkat. Folyamatosan frissülõ weboldalunkon naprakész információkat találhat útjainkkal kapcsolatban, ahol a keresést megkönnyítendõ utazásainkat indulási helyük és idõtartamuk szerint is csoportosítottuk. A Volántourist Utazási Iroda egynapos utakat, körutazásokat és tengerparti üdüléseket is szervez. Várjuk jelentkezését, érdeklõdését.

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Lehet kortárs a freskó? Még egyszer megnézhetjük!

Debrecen, Képzőművészet - 2017, február 17 - 08:34

Lehet kortárs a freskó? – e címmel szervezett rendhagyó tárlatot a Modem, melyre összesen ötven pályamunka érkezett az ország minden részéről és a határon túlról is. A zsűri – Golda János Ybl-díjas építész, Kónya Ábel, a Modem művészeti vezetője, valamint Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész – tíz alkotást választott ki, amelyeket tervezőik január 10-én kezdtek felfesteni a Modem „white cube” tereiben.

Végéhez ért a tárlat

Az alkotók Chicagótól Budapesten át Záhonyig különböző városokból érkeztek a Modembe, ahol „kortárs freskókat” festettek a szakralitás kérdésköréhez kapcsolódva, az Újkerti születéstől Jézus bevonulásán át a legkülönbözőbb címekkel.

A kiállítás lassan a végéhez érkezik: lezárult a közönségszavazás, február 15-én kora délutánig több mint ötezer szavazat érkezett a tíz munkára, és a szakmai zsűri is meghozta döntését. A díjátadóval egybekötött finisszázst február 18-án 16 órától tartják a Modemben. Ekkor kiderül, ki kapja a Lycium Hotel által felajánlott fődíjat (10 napos szállás a Modem műtermében való alkotói lehetőség mellé), valamint az Eger Park Hotel által felajánlott hétvégét, továbbá a közönségdíjat is szombaton délután adják át a freskófestőknek.

A díjátadó és finisszázs egyben az egyik utolsó alkalom arra, hogy ezeket a munkákat így, egyben tekintse meg a közönség.

A program ingyenes.

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Akvárium etetés látványprogram a Pécsi Állatkertben

Debreceni programok - 2017, február 17 - 08:19
2017. február 18. 13:30

Látványos vízi etetés az akvárium lakóinak bemutatásával egybekötve kicsiknek és nagyoknak! Látogasson el hozzánk egy izgalmas látványetetésre családjával együtt! Ismerje meg vízi állataink csodálatos világát! A bemutatót és etetést szakképzett gondozóink tartják a látogatóknak. Minden kedves érdeklõdõt sok szeretettel várunk!

Baranya megye » Pécs
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Idegenvezetõk Világnapja Budapest 2017

Debreceni programok - 2017, február 16 - 16:56
2017. február 24 - 26.

Idegenvezetõk Világnapja 2017. Fedezze fel a kultúra, a gasztronómia és a kiemelkedõ sportesemények fõvárosát, Budapestet! A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetõk 2017. február 24-26. között szervezik meg fõvárosunkban az Idegenvezetõk Világnapját. A rendezvény társszervezõi a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetõk mutatják be az érdeklõdõk számára a fõváros nevezetességeit és történelmi értékeit. A rendezvény fõvédnöke: Tarlós István, fõpolgármester

Pest megye » Budapest
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Gyíkok etetése látványprogram a Pécsi Állatkertben

Debreceni programok - 2017, február 16 - 14:40
2017. február 19. 12:00

Látványos gyík etetés bemutatóval egybekötve kicsiknek és nagyoknak! Látogasson el hozzánk egy izgalmas gyík etetésre családjával együtt! Ismerje meg a gyíkok rendjének érdekes képviselõit! A bemutatót és etetést szakképzett gondozóink tartják a látogatóknak. Minden kedves érdeklõdõt sok szeretettel várunk!

Baranya megye » Pécs
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Hüllõ etetés látványprogram a Pécsi Állatkertben

Debreceni programok - 2017, február 16 - 14:11
2017. február 18. 11:00

Látványos hüllõ etetés bemutatóval egybekötve kicsiknek és nagyoknak! Látogasson el hozzánk egy izgalmas hüllõ etetésre családjával együtt! Ismerje meg a varánuszok, gyíkok, teknõsök, kígyók, leguánok, kaméleonok képviselõit! A bemutatót és etetést szakképzett gondozóink tartják a látogatóknak. Minden kedves érdeklõdõt sok szeretettel várunk!

Baranya megye » Pécs
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Fóka etetés látványprogram a Pécsi Állatkertben

Debreceni programok - 2017, február 16 - 13:30
2017. február 18. 14:30

Látványos fóka tréning etetéssel egybekötve kicsiknek és nagyoknak! Látogasson el hozzánk egy izgalmas fóka etetésre családjával együtt! Ismerkedjen meg a borjúfókával, a tengeri emlõsök egyik legnépszerûbb képviselõjével. A bemutatás mellett gondozóink egy tréninggel egybekötött etetéssel készülnek a látogatóknak. Minden kedves érdeklõdõt sok szeretettel várunk!

Baranya megye » Pécs
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Kígyó etetés látványetetés program a Pécsi Állatkertben

Debreceni programok - 2017, február 16 - 13:29
2017. február 18. 12:00

Látványos kígyó etetés bemutatóval, szakképzett gondozóink segítségével! Látogasson el hozzánk egy izgalmas kígyó etetésre családjával együtt! Ismerkedjen meg a hüllõk legendás képviselõivel. A bemutatás alkalmat szolgál arra, hogy eloszlassunk népszerû tévhiteket és kicsit közelebbrõl is megismerkedhessünk az állatvilág egyik legõsibb képviselõjével. Minden kedves érdeklõdõt sok szeretettel várunk!

Baranya megye » Pécs
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Kecskeméti Csokifesztivál 2017

Debreceni programok - 2017, február 16 - 12:04
2017. március 18 - 19.

A Messzi István Sportcsarnokban rendezik meg az idén 2017. március 18-19. között a 2. Kecskeméti Csokifesztivált. A legkülönlegesebb csokicsodák kiállítása és vására mellett szuper jó gyermekprogramokkal készülnek a szervezõk. Igazi Íz és Játékélmény mindenkinek! Az ország egész területérõl érkeznek a csokoládémanufaktúrák. Különleges csokikat lehet vásárolni, kóstolni. A színes csokoládészökõkutak igazi látványosságnak bizonyulnak.

Bács-Kiskun megye » Kecskemét
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Pályázat Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Program ösztöndíjra

OSZK Könyvtári Intézet - 2017, február 16 - 10:42

A Hivatalos Értesítő 2017. évi 9. számában megjelent a Miniszterelnökség pályázati felhívása Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjra (775-779. p.) és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjra (779-783. p.). 

Mindkét felhívás könyvtárosoknak is lehetőséget biztosít pályázat benyújtására.

A pályázatok beadási határideje: 2017. március 15.

Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Sunny Dance Band koncert és retro táncos buli a Colombus hajón

Debreceni programok - 2017, február 16 - 08:54
2017. március 10. 20:30

Sunny Dance Band koncert és retro táncos buli lesz 2017. március 10-én 20.30 órakor a Colombus hajón. A Sunny Dance Band Magyarország egyik legnépszerûbb, több mint két évtizedes fennállással büszkélkedhetõ, nõi-férfi énekeseket és fúvósokat is magában foglaló nagy létszámú koncert-, tánc- és party zenekara. Mûsoruk mind zenei korszak mind pedig zenei stílus tekintetében nagyon színes: a 20-as évektõl napjainkig, a jazz-tõl a rock and roll-on, a latin zenén át egészen a funky disco-ig minden megtalálható igényes, saját hangszerelések formájában.

Pest megye » Budapest » V. kerület
Kategóriák: Kultúra, Debrecen

Oldalak

Feliratkozás Református Kollégium Nagykönyvtára hírolvasó csatornájára


Névnap

2017, február 22 - 18:07, Gerzson

e-Magyarország pont

E-magyarország pont: 655

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

by Dr. Radut.