Leírás: C:\Users\Győri Tibor\Dropbox\193.6.175.39\MVT\logo.jpg

 

 

 

Vallástudomány
Magyarországon

Programok

Konferenciák

IAHR

EASR

Kiadványok

 

 

 

 

Üdvözöljük a Magyar Vallástudományi Társaság honlapján!

 

Belépési nyilatkozatA Magyar Vallástudományi Társaság (MVT) idei közgyűléséről

 

Megtartotta az idei közgyűlését a Magyar Vallástudományi Társaság (MVT), mégpedig Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen (KRE), 2018. február 23-án.

Az eddigi elnök, Hoppál Mihály befejezte a szolgálatát, a több mint két évtizedes munkáját ajándékkal köszönte meg a Társaság. Az elnök elköszönő beszédét a folyóiratban olvashatják.

Voigt Vilmosnak az értékes vezetői tevékenységét egyelőre sajnos csak a távollétében tudták megköszönni meg a megjelentek. Szilágyi Zsolt kincstárnoki megbízatása is lejárt.

A közgyűlés Mezei Balázst elnöknek választotta, Szászfalvi Mártát kincstárnoknak, Vassányi Miklóst alelnöknek, majd a választások nyomán megürült másik alelnöki helyre Szilágyi Zsoltot is megválasztotta.

A most megválasztott új vezetőség mindenkit bátorított a tagság komolyan vételére, a találkozókra járásra és egymás kölcsönös szakmai támogatására, hiszen a vallástudomány oktatása még mindig túlságosan kevés felsőoktatási intézményben eresztett csak gyökeret.

Az összes megbízatás, beleértve a főtitkári szolgálatot is, a 2021-es esztendőben jár le. Az új elnökség fölállásával a korábbi eredményes munka tehát még tovább folytatódhatik.

 

 

"Aki csak egy vallást ismer, egyet sem ismer"

Introduction to the Science of Religion (1873)

               Max Müller

Vallások - linkek

Afrikai vallások

Buddhizmus

Hinduizmus

Iszlám

Judaizmus

Keresztyénség

Konfucianizmus

Taoizmus

Sámánizmus

Sintoizmus

Ókori vallások

Új vallási mozgalmak

Vallásfilozófia

 Látogatók száma: Leírás: free hit counter

Részletes statisztika

Copyright (c) Magyar Vallástudományi Társaság - 2007