Jump to Navigation

Online játékkal helyettesítik Debrecenben az Emlékhelyek Napját

gyorit's picture
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF változat

Online játékkal helyettesítik Debrecenben az Emlékhelyek Napját

 

A Nemzeti Örökség Intézete minden év májusának második hétvégéjén a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre kívánja felhívni a figyelmet. A programban Debrecen is érintett, hiszen a Református Nagytemplom és Kollégium együttesen kapta meg a Nemzeti Emlékhely címet. Habár az idei rendezvényt a járvány miatt elhalasztották a szervezők, a debreceni emlékhelyek az eredeti időpontban online játékra hívják az érdeklődőket.

 

A kialakult járványügyi helyzetre és a Magyar Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre, valamint az abból adódó korlátozó intézkedésekre való tekintettel az eseményt elhalasztotta a Nemzeti Örökség Intézete. Terv szerint augusztus utolsó szombatján lenne pótolva az Emlékhelyek Napja, de az egészségügyi helyzettől függően ez még változhat.

 

A két érintett debreceni helyszín, a Debreceni Református Nagytemplom és Kollégium minden évben színes programokkal és kedvezményes jegyekkel várja az érdeklődőket. Habár az intézmények már év elején előkészítették idei programtervüket, március közepe óta zárva tartanak, így a május 9-i programot sem tudják megvalósítani. A helyi szervezők mégis szerettek volna megemlékezni az Emlékhelyek Napjáról, ezért online kvízjátékra hívják azokat, akik szeretnék felmérni tudásukat az intézményekkel kapcsolatban, és nyereményben részesülni.

 

„Lassan két hónapja nem fogadhatunk látogatókat a Kollégium és a Nagytemplom kiállítótereiben. Ez egyrészt nagyon szomorú megtapasztalás számunkra, de mégis próbáljuk a lehető leghasznosabban eltölteni ezt a látszólag csendes időszakot. A kiállítások fejlesztésével, újabb eszközök beszerzésével és a jövőbeni programok tervezésével, újragondolásával is foglalkozunk. Az Emlékhelyek Napját sem szerettük volna, ha esemény nélkül múlik el, innen jött az online kvíz ötlete.” – ismertették jelenlegi helyzetüket az ötletgazdák.

 

A játék kitöltői között ajándékcsomagokat, valamint – amint lehetőség nyílik rá – kávézással záruló, a két intézményt bemutató tárlatvezetést sorsolnak ki. Az online kvíz elérhetőségét, valamint a nyertesek nevét is a Debreceni Református Nagytemplom közösségi oldalán, valamint

a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának oldalán teszik közzé.

 

Sajnálatos módon nemcsak az Emlékhelyek Napját kellett elhalasztaniuk az intézményeknek: a június végi Múzeumok Éjszakája sem kerül megrendezésre eredeti időpontjában.

 

 Who's online

There are currently 0 users online.

by Dr. Radut.