Ugrás a navigációra

Általános információk

Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF változat
Az intézmény hivatalos neve: Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Nagykönyvtár

Címe: 4044 Debrecen, Kálvin tér 16.

 

E-mail: thecaatsilver [dot] drk [dot] hu

 

Igazgató: Dr. Gáborjáni Szabó Botond

 

Telefon: (52) 614-380, (52) 518-501

 

Fenntartója és felügyelete: A Tiszántúli Református Egyházkerület, illetve az Országos Református Gyűjteményi Tanács.

 Feladata: Szakkönyvtári háttér biztosítása elsősorban a Debreceni Hittudományi Egyetem és az Egyházkerületi Intézmények tudományos és oktató munkájához, illetve a tiszántúli lelkészek szakmai továbbképzéséhez. Nyilvános tudományos könyvtárként a Debreceni Universitas, a város és a régió kutatóit és olvasóit is szolgálja.

 

Gyűjtőköre: Teológiai disciplinák és határterületeik, protestantika, humán és társadalomtudományok, helytörténet, tudománytörténet.

 

Technikai segédeszközök: 1993-tól használunk számítógépet. 1994-ben épült a helyi számítógép hálózat, és ugyanakkor kapcsolódott be a könyvtár a Debreceni Universitas hálózatába. Az intézmény az Universitas többi tagkönyvtárához hasonlóan a Corvina integrált számítógépes könyvtári rendszert alkalmazza. 2000-ben jelentős fejlesztés valósult meg beleértve a digitalizálási eszközöket is. A gyűjtemény fénymásoló és mikrofilmleolvasó berendezésekkel is rendelkezik.

 

Kollégium épületegyüttesében a "Nagykönyvtártól" lényegében függetlenül működik a teológiai szakkönyvtár (összesen 70.000 kötettel), köztük csupán a számítógépes rendszer teremt kapcsolatot.

 

 Névnap

2019, november 13 - 14:02, Szilvia

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

by Dr. Radut.