Újra nyitva a Nagykönyvtár!

gyorit képe
Újra nyitva a Nagykönyvtár!

Június 22-től minden hétköznap 8:30 és 16:00 között.

Örömmel indítjuk újra szolgáltatásainkat a koronavírus-járvány miatt némiképp módosított használati szabályokkal.

Egészségvédelmi szabályok

Mindannyiunk egészségének védelmében a könyvtárba belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. Munkatársaink maszkot viselnek az Ön védelmében, kérjük, Ön is óvja őket maszk viselésével. Ha véletlenül nincs Önnel maszk, az olvasószolgálatban limitált készletből vásárolhat egyszer használatos maszkot. Szükség esetén gumikesztyűvel is állunk rendelkezésére.

Kérjük, az olvasóteremben való tartózkodáskor is figyeljenek a távolságtartás szabályaira

Dokumentumok előkészítése

A könyvtár felkeresése előtt ajánlott a kölcsönözni kívánt könyvek előkészítését kérni a kollégáinktól.
A kérés leadható a könyvtári katalóguson keresztül vagy a kolcsonzesatsilver [dot] drk [dot] hu e-mailcímen.

További információ az online raktári kérés használatáról.

A korábban kikölcsönzött könyveket várjuk vissza nyitvatartási időben.
A kölcsönzési határidőt kérés nélkül meghosszabbítjuk szeptemberig, amennyiben a könyvek visszahozatala akadályba ütközik.

Új időszaki kiállításnak ad otthont a Nagykönyvtár.
Megnyitó 2020. június 27.

17.00 Kapunyitás

17.30 Teremtés – a Fabula et Figura Műhely bábelőadása (Kölcsey-terem) | „Bölcsőtől a koporsóig” – Kovács Teofil tárlatvezetése (földszint – Egyházművészeti kiállítás)

18.00 A Pásztortűz együttes zenés műsora (Oratórium)

19.00 Ritkaságok a könyvespolcról – régikönyves bemutató Oláh Róbert vezetésével (I. emelet – Olvasóterem)

19.30 A Magyarok az emberevők földjén című filmjét Cséke Zsolt földrajzi utazó, filmrendező mutatja be (II. emelet – Oratórium)

20.00 Molnár Mária misszionárius melanéziai gyűjteménye című kiállításban Cséke Zsolt földrajzi utazó, filmrendező tárlatvezetése (II. emelet – Műemlékkönyvtár)

20.30 „Debreczen... szabadságunk nyugalmas bölcsője” – Keczán Mariann tárlatvezetése (II. emelet – Oratórium előtti folyosó)

21.00 A Martin Brass Nagyrézfúvós Együttes műsora (Oratórium) Állandó és időszaki kiállítások megtekintése | Kézműves foglalkozások: termés ékszer, bambuszkeret,      könyvjelző készítése (I. emelet – Zsibongó) | Ismerkedj a fazekassággal és a grafikai technikákkal! – Terdik Angéla keramikus és Tamus István grafikus vezetésével (földszint – Múzeumpedagógiai terem)

Részletes információkat a honlapunkon és a Facebook oldalunkon osztunk meg a jövő hét folyamán.

2020, augusztus 5 - 11:41, Krisztina