Ugrás a navigációra

Werther

Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF változat

„Kell neked egy Werther?”

 

A debreceni Lelki Elsősegély Telefonszolgálat 1970. óta áll éjjel-nappal a krízisben lévők vagy az önelpusztítási érzésekkel és gondolatokkal küszködők szolgálatában, jelenleg a 116-123-as telefonszámon.

A „Kell neked egy Werther” című minidrámának a 6. előadásához érkeztünk és ez örömmel tölt el bennünket.  Az első 10 évvel ezelőtt volt a Kölcsey Református Tanítóképző Intézetben.

A minidráma ötlete Goethe 1774-es művén alapul, amelyben egy fiatalember nem tudta sem elviselni, sem feldolgozni lelki traumáit. Wertherek ma is vannak, köztünk élnek. Tudnánk-e segíteni nekik? És ha nem, mert ilyen is van, mi zajlik le bennünk és mit kezdjünk a sikertelenség okozta érzéseinkkel?

Könnyű-e a segítők munkája? Kecsegteti-e siker erőfeszítéseiket a pszichológiai segítés folyamata közben vagy annak lezárultával? Mondhatjuk-e egyáltalán, hogy a segítés csak a segítők dolga?

A segítés megpróbáltatásainak elviseléséhez egy megértő, megtartó hitet és biztatást adó közösség nagy erőt ad. A segítés útja Krisztusi út is. Fontos szemünk előtt tartani, hogy valakinek mindig szüksége lehet ránk, s hogy legyünk valakinek embere, amikor neki erre szüksége van, mert így lesznek mások is erőnk forrásai lelkünk ínsége idején.

A színdarabbal az a célunk, hogy bemutassuk a segítői munka olykor drámai nehézségét, a kudarcok elviselésének képességét és a segítőt körülvevő segítői közeg szerepét és fontosságát.

 

Dr. Kálmánchey AlbertNévnap

2020, január 27 - 21:02, Angelika

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

by Dr. Radut.